Чому і на скільки на Рівненщині подорожчає хліб?

Більшість жителів села Городок через невисокі прибутки не може регулярно ласувати делікатесами та купувати усілякі смаколики для родини. Однак навіть такий соціальний продукт, як хліб, без котрого не може прожити жоден пенсіонер, якою б маленькою не була його пенсія, незабаром знову подорожчає, тож найбіднішим мешканцям сіл вкотре доведеться затягувати паски і думати, на чому б зекономити.
Однак, якщо порівнювати з темпами росту цін на хліб у столиці, то, звісно, можна відзначити, що рівненські виробники поки що не втратили совісті. У Києві минулого тижня вартість хлібобулочних виробів підскочила приблизно на 20%. У нас же на наступний тиждень заплановане зростання ціни поки що лише на 5%, тоді як в середньому на території України борошняні вироби здорожчають на 20-30%, за словами експертів продуктової сфери. Директор одного з найбільших підприємств Рівненської області, що випускає хліб – «Поліссяхліба» – Віктор Нагорнюк пояснює підняття ціни так: по-перше, відбулося значне здорожчання борошна – його вартість зросла в середньому на 25% у порівнянні з першим кварталом поточного року. По-друге, дуже додали в ціні енергоносії – тепер і електрика, і газ обходяться хлібозаводу дорожче. Піднімаються ціни на воду і паливо, зростають витрати на транспортування продукції по Рівному та в найближчі села. Нагорнюк каже, що вже зараз хлібозавод працює собі у збиток, тому й були змушені прийняти непопулярне рішення і трохи збільшити ціни на хлібобулочні вироби. Їх конкуренти, торгова марка «Рум’янець», натомість повідомляють, що поки вартість хліба не підніматимуть.