Городоцькі в’язні показали кулінарні вміння

У Рівненській області в черговий раз був проведений конкурс на кращого кухаря пенітенціарної установи. Оскільки в Городку також є виправний центр під номером 131, то й для місцевих умільців влаштували змагання.
Ув'язнені, що перебувають у виправному центрі, мають змогу опанувати тут професію кухаря, адже досить рідко за грати потрапляють чоловіки, які вже вміють готувати чи працювали на волі кухарями, а готувати їжу для в’язнів комусь потрібно. В'язні Городоцького виправного центру мають зазвичай невеликі строки перебування за гратами, тому ротація кухарів на кухні відбувається буквально щороку і кожного разу доводиться навчати цій справі новачків. Так, всі учасники минулорічного конкурсу нині вже на волі, тому участь у змаганні всі цьогорічні конкурсанти брали вперше. Набралося бажаючих аж три особи. Ці чоловіки працюють на кухні Городоцького виправного центру, хоча їх основна професія жодним чином не пов’язана з кулінарною справою: один був на волі електриком, другий – столяром, третій – трактористом. Опанувавши в Городку кухарську спеціальність, вони воліли показати свої вміння перед журі. Перше завдання було теоретичним: учасникам запропонували пройти тести, що містили питання щодо технології приготування страв. Потім перейшли до практики: провели жеребкування і визначили, хто готуватиме на конкурс суп, хто – гарнір, а хто – салат. Після того, як в’язні-кухарі впоралися і з цим завданням, результати їх праці оцінили спеціалісти. Перемогу здобув Юрій Медведєв, який родом із Тернопільської області. Сподіваємося, що знання в області кулінарії, здобуті у Городоцькому виправному центрі, стануть чоловікам у пригоді і на волі.