Рівняни спробують на смак хліб, який їсть Європа

Жителі Городка та інших населених пунктів Рівненщини незабаром зможуть скуштувати справжній європейський хліб (такий, як їдять в країнах ЄС), не покидаючи межі рідної країни. Ні, не поспішайте думати, начебто хтось вирішив імпортувати до нашої області хлібобулочні вироби з-за кордону, залишивши місцевих виробників без прибутків, а рівнян – без запашного, хрусткого та свіжого хлібця. Випікати хліб за європейськими зразками якості нині вчаться представники місцевої хлібопекарної промисловості, а чи смакуватиме така здоба мешканцям нашого регіону, ми дізнаємося вже за кілька місяців, коли європейський хліб, виготовлений на Рівненщині, з’явиться на прилавках крамниць та супермаркетів.
Українці вирішили скористатися допомогою нідерландських експертів за благодійною програмою «PUM». Суть цієї програми полягає в тому, що голландці безкоштовно відряджають власних знавців-професіоналів на українські підприємства, які потребують модернізації виробничих процесів, щоб ті подивилися, що тут у нас коїться, і дали корисні поради щодо реорганізації виробництва. Саме за такою програмою на хлібозавод у місто Сарни прибув гість з Нідерландів Лео ван дер Берг. Голландцю сподобалося місцеве обладнання – хлібозавод ще торік закупив і встановив нові механізми, які дозволяють заощаджувати газ. Отож, обладнання в нас вже європейське, залишилося змінити лише сам процес роботи. Нідерландський експерт порадив автоматизувати виробництво хліба, звівши до мінімуму кількість працівників, задіяних у ньому, і дав ще чимало рекомендацій, які допоможуть зробити хліб більш смачним та якісним – цей продукт навіть зберігатиметься довше! Працівники хлібозаводу спробували під керівництвом голландця випекти експериментальну партію європейського хліба з цільного зерна. Для того, щоб хліб відповідав усім європейським зразкам якості, зерно та борошно також мають бути найвищого ґатунку. Тож уже незабаром на рівненський млин, що постачає борошно на цей хлібозавод, також приїдуть європейські експерти, котрі розкажуть, як краще молоти зерно, щоб зберегти усі його корисні властивості.